Kars Zijlstra

Wil jij ook beter scoren in google in jouw woonplaats?

door Kars Zijlstra

In je eigen dorp bovenaan in Google, dat wil je toch?

Tip 1: lokale (nieuws)sites

Elke stad, dorp of stadswijk heeft lokale websites met nieuws uit de omgeving welke vaak worden onderhouden door vrijwilligers. Vaak is het een hele tour voor hen om voldoende nieuwsberichten te verzamelen en daar kan je slim gebruik van maken. Je zult verbaasd zijn over hoe makkelijk het is om een artikel of nieuwsbericht (met een link naar jouw website) op deze lokale websites te laten verschijnen. Met deze actie behaal je twee belangrijke doelen. Aan de ene kant zorg je ervoor dat je voor Google lokale online bekendheid krijgt. Aan de andere kant wordt je zichtbaar bij jouw doelgroep.

Wanneer je geen nieuwsbericht of artikel heeft of wilt maken dan kan je ook overwegen om op de websites te adverteren. Vaak kan je lokaal zeer voordelig een banner met een link naar jouw website laten plaatsen.

Waar vindt je deze lokale nieuwssites? Het is aannemelijk dat je wellicht al een aantal van deze websites kent. Om het aantal uit te breiden ga je simpelweg naar Google en zoek je op "nieuws + uw woonplaats". Blijf hierbij niet alleen op de eerste pagina, maar kijk vooral verder om nog een paar extra websites te vinden.

Adverteer lokaal voor meer bekendheid in je woonplaats!

Tip 2: Lokale Facebook-advertising

De andere manier om lokale bekendheid te krijgen is via Facebook-advertising. Facebook heeft veel ontwikkeling gestopt in de mogelijkheid om lokaal jouw doelgroep te kunnen bereiken.

Bijvoorbeeld: een autorijschool uit Ermelo wil zijn lokale bekendheid vergroten. Je kunt daarvoor in Facebook een advertentie aanmaken die gericht is op mensen uit Ermelo. Zo adverteert je dus zeer lokaal.

Er zijn daarbinnen nog veel meer mogelijkheden, want zoals je in het voorbeeld hiernaast ziet kan je naast de omgeving (Ermelo) ook kiezen voor een leeftijdsgroep van 16-20 jaar. Dat is de groep die het meest interressant is voor de autorijsschool. Het lijkt mij duidelijk hoe goed deze lokale advertenties werken.

Je kunt ook via Facebook-advertising jouw eigen facebook pagina promoten.

optimaliseer jouw website om beter in google gevonden te worden

Tot slot:

De bovenstaande tips zijn voor het verhogen van jouw lokale bekendheid. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om lokaal bekend te worden. Het is belangrijk om deze tips niet te onderschatten. Als je een lokale werkomgeving heeft dan is het belangrijk om juist daar gezien te worden.

Elke zichzelf respecterende ondernemer zou bovenstaande tips moeten toepassen. Er zijn weinig kosten en het resultaat is erg goed. Als klap op de vuurpijl zorg je er zo voor dat je bovenaan komt in Google op lokale zoekwoorden en daar wordt elke ondernemer blij van! 

Andere interessante artikelen

Die jouw website tot een succes maken!

gebruik de tips voor de beste linkbuilding

Linkbuilding voor betere vindbaarheid!

Wanneer linkbuilding veel en op de goede manier is toegepast op jouw website wordt je dus beter gevonden. Linkbuilding kan de vindbaarheid van jouw website verbeteren, waardoor je meer klanten kan krijgen en dat zorgt voor stijging van de omzet.

Lees meer
de html titel staat bovenaan de pagina

Goede SEO titels schrijven

Goede SEO titels zorgen voor een goede optimalisatie van jouw website. Daarbij is een goede meta titel en omschrijving ook goed. Met goede SEO titels wordt jouw pagina compleet!

Lees meer
Linken van een website naar je eigen website

Backlinks met succes!

Backlinks, wat zijn dat nou eigenlijk? Backlinks zijn links die vanaf een andere website naar jouw website verwijzen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw backlinks een succes worden?

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Word beter gevonden in Google

Terug naar blog overzicht

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media

© Defero 2019 - Webdesign: Defero
Privacy statement