Kars Zijlstra

Wil jij ook beter scoren in google in jouw woonplaats?

door Kars Zijlstra

In je eigen dorp bovenaan in Google, dat wil je toch?

Tip 1: lokale (nieuws)sites

Elke stad, dorp of stadswijk heeft lokale websites met nieuws uit de omgeving welke vaak worden onderhouden door vrijwilligers. Vaak is het een hele tour voor hen om voldoende nieuwsberichten te verzamelen en daar kan je slim gebruik van maken. Je zult verbaasd zijn over hoe makkelijk het is om een artikel of nieuwsbericht (met een link naar jouw website) op deze lokale websites te laten verschijnen. Met deze actie behaal je twee belangrijke doelen. Aan de ene kant zorg je ervoor dat je voor Google lokale online bekendheid krijgt. Aan de andere kant wordt je zichtbaar bij jouw doelgroep.

Wanneer je geen nieuwsbericht of artikel heeft of wilt maken dan kan je ook overwegen om op de websites te adverteren. Vaak kan je lokaal zeer voordelig een banner met een link naar jouw website laten plaatsen.

Waar vindt je deze lokale nieuwssites? Het is aannemelijk dat je wellicht al een aantal van deze websites kent. Om het aantal uit te breiden ga je simpelweg naar Google en zoek je op "nieuws + uw woonplaats". Blijf hierbij niet alleen op de eerste pagina, maar kijk vooral verder om nog een paar extra websites te vinden.

Adverteer lokaal voor meer bekendheid in je woonplaats!

Tip 2: Lokale Facebook-advertising

De andere manier om lokale bekendheid te krijgen is via Facebook-advertising. Facebook heeft veel ontwikkeling gestopt in de mogelijkheid om lokaal jouw doelgroep te kunnen bereiken.

Bijvoorbeeld: een autorijschool uit Ermelo wil zijn lokale bekendheid vergroten. Je kunt daarvoor in Facebook een advertentie aanmaken die gericht is op mensen uit Ermelo. Zo adverteert je dus zeer lokaal.

Er zijn daarbinnen nog veel meer mogelijkheden, want zoals je in het voorbeeld hiernaast ziet kan je naast de omgeving (Ermelo) ook kiezen voor een leeftijdsgroep van 16-20 jaar. Dat is de groep die het meest interressant is voor de autorijsschool. Het lijkt mij duidelijk hoe goed deze lokale advertenties werken.

Je kunt ook via Facebook-advertising jouw eigen facebook pagina promoten.

optimaliseer jouw website om beter in google gevonden te worden

Tot slot:

De bovenstaande tips zijn voor het verhogen van jouw lokale bekendheid. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om lokaal bekend te worden. Het is belangrijk om deze tips niet te onderschatten. Als je een lokale werkomgeving heeft dan is het belangrijk om juist daar gezien te worden.

Elke zichzelf respecterende ondernemer zou bovenstaande tips moeten toepassen. Er zijn weinig kosten en het resultaat is erg goed. Als klap op de vuurpijl zorg je er zo voor dat je bovenaan komt in Google op lokale zoekwoorden en daar wordt elke ondernemer blij van! 

Andere interessante artikelen

Die jouw website tot een succes maken!

gebruik de tips voor de beste linkbuilding

Linkbuilding voor betere vindbaarheid!

Wanneer linkbuilding veel en op de goede manier is toegepast op jouw website wordt je dus beter gevonden. Linkbuilding kan de vindbaarheid van jouw website verbeteren, waardoor je meer klanten kan krijgen en dat zorgt voor stijging van de omzet.

Lees meer
Een landingspagina is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een externe of interne link

Creëer de perfectesales
pagina!

Een landingspagina wordt nog het meest gebruikt om de aankoop te bevorderen. Het is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een link. Maar hoe creëer je nou de perfecte landingspagina?

Lees meer
optimaliseer jouw website om beter in google gevonden te worden

Wil jij ook beter scoren in Google in jouw woonplaats?

In Google bovenaan in jouw eigen woonplaats? Dat bereik je op deze manier! Als jouw bedrijf hoofdzakelijk lokaal haar klanten heeft dan is het niet nodig om in heel Nederland goed gevonden te worden in Google. Om lokaal bekend te worden en bovenaan te staan in de zoekresultaten...

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Word beter gevonden in Google

Terug naar blog overzicht

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media