Kars Zijlstra

Satelliet websites.
Must have of een grote don’t?

door Kars Zijlstra

Satelliet websites.
Must have of een grote don’t?

Misschien heb je er zelf al een. Een satelliet website. Maar is dat wel handig? Om deze vraag te beantwoorden ga ik het deze keer met jou hebben over wanneer het wel en wanneer het niet handig is om een extra website te beginnen. Voor ik dat doe ga ik jouw eerst vertellen wat er met satelliet website bedoeld wordt.

Satelliet websites zijn websites die bestaan naast jouw hoofdwebsite. De meeste satelliet websites zijn kleiner dan de hoofdwebsite. Zulke websites hebben een specifieke reden zoals bepaalde keywords, marketingdoeleinden, producten en/of diensten.

doe reclame niet na maar wees orgineel

1. Voor een product of dienst

Je kunt een satelliet website maken voor een dienst of product dat afwijkt van wat behandeld wordt op jouw hoofdwebsite. Dit betekent niet dat je voor alles wat je doet een nieuwe website nodig hebt. Dit doe je ook niet zozeer voor de SEO maar meer voor de dienst of product dat je wilt verkopen.

Voorbeeld : Defero maakt ook huisstijlen en logo’s. Omdat wij bij de huisstijl van een bedrijf een website vinden horen zit er bij ons de website ook bij. Daarom hebben we gekozen om niet op een aparte website deze dienst te verkopen.

Website naam zoekwoord voor jouw website

2. Websitenamen met zoekwoorden

Dit is een echte don’t als je dit verkeerd doet. Wat ik hiermee bedoel is die websites die goed moet gaan scoren in Google door de specifieke zoekwoorden in de URL. Sommigen zeggen dat je voor elk keyword een eigen domeinnaam nodig hebt. Onzin als je het mij vraagt. Waarom zou je meerdere websites hebben alleen maar voor keywords? Deze namen van websites zijn meestal een rij woorden die niet kloppend achter elkaar staan. Dat werkt niet. Nu is het wel belangrijk om na te denken over de URL-naam. Omdat dat meetelt voor de SEO. Maar gooi het niet vol met keywords.

3. SATELLIET WEBSITE MET GEEN INFO

Dit zijn van die websites waar je op klikt en meteen doorgestuurd wordt naar de hoofdpagina. Dit werkt niet. Google wordt steeds beter met beoordelen van websites. Hierdoor scoren websites met goede content beter dan lege doorstuur-websites. Ook al is de naam die jij verzonnen hebt nog zo goed. Een satelliet website zonder goede content is gewoon een overbodige website die niet gevonden zal worden.

satellietwebsite SEO

4. websites voor 1 zoekwoord.

Dit sluit mooi aan met het vorige punt. Want niet alleen scoren lege en doorstuur-websites niet goed in google maar ze kosten jouw ook bezoekers. Dit komt door het feit dat je veel tijd kwijt bent om een website SEO-proef te maken. Dit geldt ook voor satelliet websites. Dat is zonde van jouw tijd en de kwaliteit gaat achteruit. Omdat je nu jouw aandacht moet delen over twee websites gaat de SEO van beide websites omlaag. Maar als je jouw aandacht alleen zou besteden aan jouw hoofdwebsite zou deze veel beter scoren op het gebied van SEO en krijg je meer bezoekers. Dus besteedt beter je tijd aan 1 website dan meerdere als het jouw gaat om zoekwoorden.

5. MONEY

Dit is niet echt een ‘niet doen’ of ‘wel doen’ maar meer een ‘vergeet niet’. Voor een website betaal je. Nu kan je online gratis websites maken. Alleen hebben zulke websites problemen zoals: beperkte mogelijkheden, verouderde websites, gedeelde URL, toch niet gratis en ga zo maar door. Een goede tweede website kost geld. Sommige geven wel korting als je jouw hoofdwebsite bij hen hebt, maar dan is het soms even duur of goedkoper om jouw bestaande website beter te laten optimaliseren. Daarom is het belangrijk je zelf de vraag te stellen ‘waar doe ik het voor?’. Als het antwoord iets te maken heeft met SEO dan is het antwoord simpel. Verbeter jouw hoofdwebsite en vergeet een tweede website. En als je hierin zelf niet zo goed bent of liever geen tijd aan wilt besteden dan kan je beter iemand zoeken die jou hiermee helpt. Defero kan jou hier bij helpen. Kijk bij ‘prijzen’ om te zien hoe wij jou hiermee kunnen helpen.

Andere interessante artikelen

Die jouw website tot een succes maken!

Benieuwd wat een meertalige website voor jou kan betekenen?

In de meeste gevallen is het voor bedrijven van toegevoegde waarde om jouw website in meer talen te hebben. Het spreekt een grotere groep mensen aan en daarnaast vergroot het in veel gevallen jouw omzet.

Lees meer
Zoek gratis afbeeldingen en bewerk ze met deze tools!

Zoek professionele afbeeldingen en bewerk ze met deze tools!

Op zoek naar nieuwe beelden voor jouw website? Dan helpen wij je graag op weg. Lees hier alle ins and outs van het zoeken, bewerken en optimaliseren van nieuwe afbeeldingen.

Lees meer
Wil je zelf landingspagina's aanmaken in Web Made Easy

Stappenplan voor het maken van de perfecte landingspagina in Web Made Easy!

Wij willen je graag op weg helpen om jouw website zelf te kunnen optimaliseren voor de zoekmachines. Dankzij dit handige stappenplan kan je zelf in 3 stappen jouw landingspagina live plaatsen.

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Alles wat je moet weten over jouw website
Terug naar blog overzicht

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media

© Defero 2019 - Webdesign: Defero
Privacy statement