Wat is online marketing en hoe
kun je het gebruiken?

Online marketing

Online marketing wordt ook wel digitale marketing of internet marketing genoemd. Het heeft betrekking op het uitwerken van de marketing strategie die je hebt omschreven in je marketingplan.
Als coach heb je een visie van waar je naar toe wilt. Dit doel heeft in eerste instantie te maken met waar je met je cliënt naar toe wilt. Maar om nieuwe cliënten te bereiken maken we gebruik van een website en social media. Het inzetten van deze beide middelen noemen we online marketing.

Vaak handelen we nog in traditionele marketing en denken we dat online marketing alleen maar met webshops te maken heeft. Maar ook als coach is het erg interessant om hiervan op de hoogte te zijn en hier gebruik van te maken.

      

       E-mail marketing

Zoekmachine optimalisatie

Social media campagnes

Meetbaar resultaat
 

Online marketing tools voor coaches:

We hebben speciaal voor jou als coach een marketing toolbox  gemaakt waarmee we jouw online marketing maximaal kunnen benutten:

  • Webdevelopment, techniek.
  • Content marketing blog, linkbuilding, social media
  • Geautomatiseerde E-mail marketing
  • Zoekmachine marketing (interne pagina link)
  • SEO dashboard met rapportage (link naar SEOcockpit)

Nadat je een heldere doelgroep hebt geformuleerd en met welk probleem jij ze het beste kan helpen, kan er een heldere website gemaakt worden met de juiste content om de doelgroep aan te spreken. Door middel van advertising en online marketing zorgen we voor bezoekers op je website die daar hun e-mailadres achter laten in ruil voor waardevolle informatie. Dit e-mailadres komt automatisch in een opvolg systeem waarmee er specifieke e-mails worden verstuurd. Zo voelt elke bezoekers zich persoonlijk aangesproken. Hiermee wordt het vertrouwen gewonnen waarna je ze kan gaan helpen met jouw betaalde product of dienstverlening. Wil je graag een eenvoudig stappenplan?

Online marketing vs offline marketing

Het voordeel van online marketing ten opzichte van traditionele offline marketing is dat je veel beter je doelgroep kan segmenteren en targeten. Doordat je mensen persoonlijk kan benaderen gaat de conversie omhoog van het aantal mensen dat je website bezoekt.

Bovendien is internet er altijd en nog steeds een groeimarkt en zullen er meer en meer mogelijkheden komen om je doelgroep online nog beter te bereiken. En doordat je alles goed kunt meten met onze SEOcockpit weet je heel goed hoe je moet bijsturen. Dat scheelt je ook in je portemonnee.

Maak kans op een gratis coaching website t.w.v. 495 euro!

Win door de enquête over e-mailmarketing in te vullen!

Andere marketing gerelateerde artikelen:

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media

© Defero 2019 - Webdesign: Defero
Privacy statement