E-mail marketing Defero

Meer klanten en leads!

E-mail marketing is een vorm van directe marketing met e-mail als communicatiemiddel.

      

       Wat is e-mail marketing en waarom zou je het gebruiken?

Defero maakt tegenwoordig gebruik van e-mail marketing. E-mail marketing is een online marketing methode wat op dit moment erg populair is en een goede aanvulling is op het werven van klanten.

Als coach kan je zelf ook gebruik maken van e-mailmarketing. Naast je website heb je dan een nieuwe manier om (potentiële) klanten te werven en benaderen. Deze manier is voor jouw doelgroep als coach erg fijn.

Het is niet alleen voor t werven en benaderen van klanten maar ook voor het op de hoogte houden van de klanten. Het kan ook voor afspraken zijn. Via de mail kan je de klant laten weten wanneer de volgende afspraak is. Dit is allemaal van te voren in te stellen. En de mails worden automatisch verzonden. Dit is voor de klant ook effectief omdat hij/zij dan een herinnering van de afspraak krijgt, dus niet zelf hoeft te onthouden.

De voorbereiding is het meeste werk bij e-mail marketing

MArketing automation

Geautomatiseerde e-mail marketing

Marketing automation staat letterlijk voor: geautomatiseerde marketing. Geautomatiseerde e-mail marketing is (als we praten over e-mail) bedoeld als communicatiemiddel. E-mail marketing (geautomatiseerd) heeft alleen een lange voorbereiding. In deze voorbereiding schrijf je de e-mails die automatisch verstuurd zullen worden, verzamel je al je klanten en leads in een mailinglijst en stel je vervolgens in dat alles geautomatiseerd gaat. Hoe je dat instelt ligt aan het programma dat je gebruikt. Maar Defero helpt jou graag. Iedereen zal de juiste e-mail zal ontvangen. Defero doet dit ook en kan jou ermee helpen zodat het op de juiste manier gebeurd en iedere klant en lead de juiste mail ontvangt.

Automation en normaal

Het verschil tussen e-mail marketing en marketing automation

E-mail marketing is het onderhouden van klantcontacten via de mail. De e-mail wordt gezien als communicatiemiddel. Bij deze methode van marketing verstuur je e-mails naar klanten om ze te ''onderhouden''. Bij e-mail automation maak je de e-mails van te voren. Bij automation heb je van te voren je klanten in een mailinglijst staan en worden de e-mails automatisch verstuurd naar de juiste klant op het juiste moment. Dit kan via verschillende programma’s. Defero kan jou helpen met het opstellen van de e-mails en met alles goed  voorbereiden voor de e-mail automation. Mailchimp is een voorbeeld van een programma waar je jouw e-mail campagne kan inzetten.  Met e-mail marketing automation kan je goed meten hoe effectief het is en of jouw conversie stijgt.

Er is een verschil tussen e-mail marketing en normale e-mail

Het advies van Defero!

Defero heeft er ervaring mee, weet hoe de e-mail marketing in elkaar zit en hoe het werkt. Defero helpt jou daarom graag met het opstarten van e-mail marketing voor jou als coach, trainer of online kennisgever. Wij blijven je met de hele voorbereiding advies geven en hulp bieden.

Andere marketing gerelateerde artikelen:

Het is onze passie om jou te laten schitteren!