Marketingplan en
communicatie voor coaches

Wat is een marketingplan nou precies en hoe maak je het?

Je hebt de term marketingplan vast al eens gehoord en nu je een bedrijf hebt of net bent gestart heb je waarschijnlijk ook wel het idee dat je iets met een marketingplan moet doen. Maar wat is een marketingplan nou precies en hoe moet je een marketingplan maken? Een marketing plan is een beschrijving van hoe je jouw marketingstrategie wil uitvoeren om jouw doelgroep te bereiken. Speciaal voor coaches hebben we een eenvoudige marketingplan generator gemaakt die je helpt om helder inzicht te krijgen in welk stappen je in je marketingplan moet opnemen om succesvol te zijn in o.a. je online marketing strategie.

      

       E-mail marketing

Zoekmachine optimalisatie

Social media campagnes

Meetbaar resultaat
 

Defenitie van Marketing

Onder marketing vallen alle activiteiten die een bedrijf uitvoert om de verkoop van producten of diensten te bevorderen. Lees hier meer over de uitleg van marketing

Onderdelen van het marketingplan

Een goed marketingplan bevat de volgende onderdelen:

  • Doel van de organisatie
  • Marktanalyse
  • Doelgroep analyse en bepaling
  • Marketingstrategie bepalen
  • Marketing mix
  • Marketing kalender

Zelf een marketingplan maken of je
marketingstrategie door een strateeg laten uitvoeren?

Je kan er voor kiezen om je eigen marketingstrategie uit te werken en te verwerken in je marketingplan. Het is ontzettend leuk om je met de verkoop van je diensten bezig te houden, toch? We willen allemaal graag ons product verkopen omdat we geloven dat dit het beste is wat we aan anderen kunnen geven. Maar als je aan je eigen marketingplan begint dan kom je er al snel achter dat het veel meer inhoud dan alleen een mooie omschrijving van jouw product of dienst te maken.

Voorafgaand aan jouw marketingplan staat een marktanalyse waarmee je de markt in kaart gaat brengen.  Marketing is echt een vak geworden wat je het liefst uit besteed aan een marketing strateeg. Zoals je als coach weet welke vraag en gesprekstechnieken je het beste kunt toepassen om voor de cliënt het beste resultaat te behalen, zo kunnen we jou het beste en op maat helpen met jouw online marketing. We helpen je graag bij het behalen van resultaten voor jouw coaching bedrijf.  Start gelijk met de marketingplan generator voor coaches

Een samenwerkende marketing partner die je begrijpt
en verder gaat dan je zelf kan

Wellicht herken je dat wel, je hebt soms hulp nodig van een ander maar als die er dan mee bezig is dat je dan bij jezelf denkt…laat maar … ik doe het dan zelf wel. Dat licht er vaak niet aan of iemand wel of niet behulpzaam wil zijn maar meer aan het feit dat het dan niet gebeurt op de manier waarop je het bedoelt of wilt. Defero heeft zich gespecialiseerd om de marketingstrategie uit te werken voor coaches in een helder en overzichtelijk marketingplan. Door al een goed beeld te hebben van de markt dankzij onze marktanalyse besparen we jou veel tijd en moeite. Wij geloven in het hebben van een heldere doelgroep waar je maximaal op kunt aansluiten.

Waarschijnlijk ben jij een coach op het gebied waarin jezelf inzicht hebt ontvangen doordat je er zelf doorheen bent gegaan. Dit maakt jou tot een geloofwaardig expert waar mensen met hetzelfde probleem graag naar willen luisteren. Als iemand alleen maar de theorie toepast zonder dat die er de ervaring in heeft merk je al snel dat er geen aansluiting meer is. Omdat coaching in ons eigen DNA zit, omdat we er naar verlangen om mensen echt verder te helpen en tot hun bestemming te laten komen. Weten wij als geen ander wat jij als coach nodig hebt voor jouw onderneming. Daarom zijn we de beste partner bij uitstek om jou te helpen om met online marketing het beste resultaat voor jouw bedrijf te behalen. Met onze marketingplan generator check je direct hoe goed je jouw marketingstrategie al hebt uitgewerkt. Het helpt je direct om een goed inzicht te krijgen in hoe je jouw doelgroep het beste kunt benaderen.

Geautomatiseerde marketingstrategie

Het leven zit al vol genoeg met 1000 en 1 dingen die je moet regelen. Omdat veel coaches alleen werken is het fijn als je zoveel mogelijk zaken kan automatiseren. Op die manier hoef je niet telkens dezelfde handeling opnieuw uit te voeren. Dat geldt ook voor je marketing. Marketingonderzoek heeft uitgewezen dat mensen jou eerst 7 keer gezien moeten hebben voordat ze je vertrouwen en zaken met je willen doen. Maar om 7 keer de aandacht van iemand te krijgen valt niet mee, zeker niet als je de persoon niet kent. Daarvoor maken we gebruik van geautomatiseerde e-mail marketing. Doordat we een helder beeld hebben van de doelgroep kunnen we die heel specifiek aanspreken, ook buiten onze website via social media. 

Van te voren opgeslagen automatische mails worden om de zoveel dagen naar jouw klant gestuurd die specifiek aansluiten op de behoefte en wensen van de prospect. Na 3 a 4 mailtjes raken ze vertrouwt met jouw bedrijf. En omdat we heel goed weten waar een prospect zich op dat moment binnen de klant reis is, zijn we instaat om heel specifiek een aanbieding te doen op het moment dat het vertrouwen er is. Het resultaat: een hoge mate van conversie en klant tevredenheid. Deze klanten zullen je graag aanbevelen aan anderen, op basis van het vertrouwen en de continuïteit die je hen gegeven hebt. Dat allemaal zonder dat je daar actief mee bezig bent. Een kwestie van 1 x goed uitdenken en opstellen en dan kun je daar vaak jaren gebruik van maken. Kijk, dat noem ik nou slim geautomatiseerd werken.

Meetbare marketing resultaten

Zoals je met coaching weet dat bepaalde vraagstellingen helpen om een gewenst resultaat te bereiken, zo geldt dat ook voor het toepassen van de juiste marketingstrategie. Het is geen absolute wetenschap, want het blijven mensen naar wie we onze marketingboodschap communiceren, maar we kunnen wel meten wat de effecten zijn van onze communicatie. Als vast onderdeel van ons pakket voor coaches maken we gebruik van het SEOcockpit platform. Door jouw website hierop aan te sluiten weten we redelijk nauwkeurig hoe we kunnen bijsturen in de online marketing strategie en zie je in een helder maandelijks overzicht de resultaten van de marketingcampagens die voor jou draaien.

Andere marketing gerelateerde artikelen:

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media

© Defero 2019 - Webdesign: Defero
Privacy statement