Kars Zijlstra

Linkbuilding voor betere vindbaarheid!

door Kars Zijlstra

gebruik de tips voor de beste linkbuilding

Beter gevonden worden met linkbuilding!

Linkbuilding is 1 van de belangrijkste en populairste SEO-technieken, maar neemt ook veel tijd in beslag. Wanneer je linkbuilding gebruikt heb je ook goede content nodig. Google bepaalt hoe belangrijk jouw website is aan de hand van de kwaliteit van de gebruikte links. Hoe meer en hoe betere interne- en externe links hoe belangrijker Google jouw website vindt waardoor jouw website hoger in google's zoekresultaten komt te staan.

Wanneer linkbuilding veel en op de goede manier is toegepast op jouw website wordt je dus beter gevonden. Linkbuilding kan de vindbaarheid van jouw website verbeteren, waardoor je meer klanten kan krijgen en dat zorgt voor stijging van de omzet.

Interne Links

Interne links zijn links die verwijzen naar pagina's binnen jouw eigen website. De links kunnen overal geplaatst worden: in het menu, onderaan in de footer en in artikelen/blogs die je schrijft op jouw website. Een actieknop is ook een voorbeeld van een interne link. De gebruiker wordt dan automatisch doorverwezen naar een pagina. 

Interne links zorgen voor een connectie tussen elke pagina in jouw website. Een soort spinnenweb. Zo kunnen bezoekers makkelijk van de ene naar de andere pagina wat voor hen optimaal is. Deze tactiek wordt door Google gezien en helpt met de vindbaarheid van de website. Zorg er wel voor dat je goede content plaatst op jouw website want dat zal jou helpen met de vindbaarheid van je website.

Externe links

Een externe link is een link vanaf een andere website (domein) naar jouw eigen website en dat is dan een voorbeeld van een backlink. Het kan zo zijn dat wanneer je op een advertentie klikt dat je dan op de website van de adverteerder komt, dat is door middel van een externe link gegaan.

Wil je meer informatie over hoe jouw backlink een succes wordt? KLIK HIER!

Backlinks ruilen kan lijden tot een penalty van Google

16 manieren van linkbuilding

1. Je kunt backlinks vragen aan andere websites uit jouw branche. Je kunt dan voorstellen om voor een link iets anders terug te geven. (Een link ruilen is niet aan te raden omdat de kwaliteit van de link dan erg slecht is en je weet niet of de linkruil eerlijk zal verlopen).
2. Links gebruiken en goede content schrijven. Wanneer je goede content schrijft zal de website beter worden gevonden. Daarbij kan je in de tekst met content links toepassen naar bijvoorbeeld een andere pagina binnen jouw website.
3. Je kunt op jouw website een blog beginnen met daarin links. Ook kan je eventueel als gastblogger beginnen zodat je backlinks kan scoren naar jouw eigen website.
4. Relaties opbouwen zodat je een kans hebt op een link op de andere website.
5. Reviews geven op websites van andere bedrijven met daarin een backlink naar jouw eigen website met hetzelfde onderwerp en meer uitleg.
6. Kijk naar de links van concurrenten zodat je weet welke zij gebruiken, misschien zitten er links tussen die voor jou ook optimaal zijn.
7. Verwijderen of herstellen van dode links op jouw website omdat ze niet meer nuttig zijn zodat Google geen nutteloze links kan vinden op jouw website.
8. Wanneer er over jouw bedrijf geschreven wordt en er geen link is naar jouw website kan je contact opnemen en voorstellen of dat wel een optie is.
9. Lijsten van tips gebruiken op jouw website zorgt ervoor dat mensen erop gaan klikken en het gaan lezen. Lijsten zijn voor mensen interessanter om te lezen.
10. Jouw website inschrijven bij een startpagina zorgt voor een link naar jouw website. Helaas zijn startpagina’s minder populair dan vroeger.
11. Gebruik maken van social media zodat je links kan plaatsen in de bio van jouw social media platform en ook links kan plaatsen onder jouw ‘’post’’ (bericht).
12. Kopen van links. Dit is alleen niet om aan te raden, Google keurt het af en kan door Google gestraft worden omdat de links niet eerlijk zijn. Dit kan leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten.
13. Jouw logo linken naar de Home pagina.
14. Wekelijkse updates op jouw website qua links en content. Content kan zijn blogs of nieuwsartikelen.
15. Aanmelden op openingstijden.nl zorgt voor een link naar jouw website.
16. YouTube video plaatsen met een link in de bio en in de video.

Do's

Do's
 • Waarde van link bepalen om te zien hoe nuttig de link is.
 • Gebruik maken van externe links
 • Zoek en herstel verbroken links
 • Wees actief en een uitblinker
 • Goede content zoals blogs en nieuwsartikelen
 • Gebruik maken van social media voor jouw links
 • Onderzoek wie jouw bedrijfsnaam noemt zonder te linken, om zo voor te stellen om er een te laten plaatsen.

Don'ts

Don'ts
 • Links kopen
 • Vermijden van verborgen links
 • Misbruik maken van gastberichten
 • Automatiserende linkbuildingtools gebruiken
 • Meerdere links op een ander domein. Het schijnt dat Google dit afkeurt.
 • Links ruilen met andere websites
 • Gaan voor kwantiteit boven kwaliteit, kwaliteit is belangrijk.

Andere interessante artikelen

Die jouw website tot een succes maken!

gebruik de tips voor de beste linkbuilding

Linkbuilding voor betere vindbaarheid!

Wanneer linkbuilding veel en op de goede manier is toegepast op jouw website wordt je dus beter gevonden. Linkbuilding kan de vindbaarheid van jouw website verbeteren, waardoor je meer klanten kan krijgen en dat zorgt voor stijging van de omzet.

Lees meer
Een landingspagina is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een externe of interne link

Creëer de perfectesales
pagina!

Een landingspagina wordt nog het meest gebruikt om de aankoop te bevorderen. Het is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een link. Maar hoe creëer je nou de perfecte landingspagina?

Lees meer
optimaliseer jouw website om beter in google gevonden te worden

Wil jij ook beter scoren in Google in jouw woonplaats?

In Google bovenaan in jouw eigen woonplaats? Dat bereik je op deze manier! Als jouw bedrijf hoofdzakelijk lokaal haar klanten heeft dan is het niet nodig om in heel Nederland goed gevonden te worden in Google. Om lokaal bekend te worden en bovenaan te staan in de zoekresultaten...

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Word beter gevonden in Google

Terug naar blog overzicht

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media