Kars Zijlstra

Meertalige websites

door Kars Zijlstra

Waarvoor en wanneer gebruik je een meertalige website?

Benieuwd wat een meertalige website voor jou kan betekenen?

Een meertalige website is een website die je in meerdere talen hebt bijv. in het Nederlands en in het Engels. In de meeste gevallen is het voor bedrijven van toegevoegde waarde om jouw website in meer talen te hebben. Het spreekt een grotere groep mensen aan en daarnaast vergroot het in veel gevallen jouw omzet.

5 redenen om voor een meertalige website te kiezen!

1. Je onderscheid jezelf van anderen

Als je online een dienst of een product aanbiedt, heb je bijna altijd met concurrentie te maken. Wanneer je jouw website in meerdere talen hebt, laat het zien dat jouw bedrijf internationaal en ambitieus is ingesteld. Ook laat je zien dat je gericht bent op professionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De klant zal dus eerder voor jou kiezen.

2. Kans op groter bereik

Mensen zoeken voornamelijk in hun moedertaal. Door meerdere taalopties spreek je een grotere groep aan en hierdoor dus meer bereik. De meeste internetgebruikers negeren websites in een vreemde taal. Een website in hun moedertaal komt persoonlijker, gebruiksvriendelijker en vertrouwelijker over.

Kies voor een meertalige website! Veel voordelen voor uw bedrijf!

3. Jouw content verspreidt sneller en eenvoudiger

Bij meertalige websites is de kans groter dat jouw content wordt opgepikt door anderen. Het is immers aantrekkelijker voor buitenlandse websites om websites te promoten die de lezers begrijpen.

4. Betere vindbaarheid

Voor de zoekmachines is het eenvoudiger om meertalige websites te vinden. Door meerdere taalopties is de kans groter dat bepaalde zoektermen overeenkomen met content op jouw website. Het zal je vindbaarheid dus verbeteren.

5. Website in moedertaal

Voor bedrijven die producten of diensten aanbieden kan het net de doorslaggevende beslissing zijn om naar een bedrijf te gaan die hun moedertaal hebben. De conversie ligt vaak hoger bij meertalige websites.

Defero biedt meertalige websites aan in diverse talen

Meertalige websites bij Defero

Eenvoudig zelf aan te passen

Als je een website bij Defero hebt, kan jouw website ook in meer talen worden ingesteld! Ook jij kan het gemakklijk aanpassen!

Binnen Web Made Easy kan je kiezen uit de volgende talen: Albanees, Arabisch, Bosnisch, Bulgaars, Chinees, Deens, Duits, Engels, Ests, Fins, Frans, Grieks, Hongaars, IJslands, Iers, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Kroatisch, Lets, Litouws, Luxemburgs, Macedonisch, Nederlands, Noors, Oekraïens, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Service, Slovaaks, Sloveens, Spaans, Tsjechisch, Turks, Vietnamees, Wit-Russisch en Zweeds.

Bekijk hier de stappen om dit zelf toe te passen in Web Made Easy:

Stap 1 Talen instellen

Ga naar de instellingen van de website, hier vindt je het kopje talen. Je hebt bijv. keuze uit Engels, Duits, Spaans, Frans, Zweeds, Pools, Chinees, Arabisch en nog veel meer. Wanneer je bijv. Engels kiest klik je op de taal Engels.

Bij de website instellingen kan je kiezen voor “standaard taal’ en ‘talen’. Onder ‘talen’ kan je meerdere talen aanvinken waar de website naar gekopieerd wordt. Klik vervolgens op opslaan.

Stap 2 Taal kopiëren

Wanneer er een nieuwe taal is aangemaakt wordt er een kopie van de hele website gemaakt. De teksten en afbeeldingen worden dan alleen nog niet mee gekopieerd. Dankzij de functie “taal kopiëren” in Web Made Easy kunnen we de hele inhoud van de ene taal naar een andere taal kopiëren. Alle afbeeldingen en teksten zullen dan worden vervangen door de versie waar je voor gekozen hebt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de teksten vertalen en plaatsen.

Let op! Wanneer je al aanpassingen heeft gedaan in de nieuwe taal, zullen deze aanpassingen blijven staan wanneer de taal wordt gekopieerd. Bijvoorbeeld je gaat de Nederlandse taal naar de Engelse versie kopiëren. Voor je dit gaat doen, pas je een afbeelding in de Engelse versie aan. Vervolgens kopieer je de Nederlandse taal naar de Engelse versie. De afbeelding zal dan blijven staan in de Engelse versie en niet worden vervangen door de Nederlandse afbeelding.

Stap 3 Teksten per taal plaatsen

Wanneer je de standaardtaal naar de andere nieuwe talen hebt gekopieerd, hoef je alleen nog de teksten in jouw website vertalen. Natuurlijk kan dat met verschillende online vertaalmachines zoals Google vertalen, maar het kan ook met DeepL.

De makkelijkste manier om teksten te vertalen is om ze eerst in een Word document te plaatsen. Doe dit dan op volgorde van de website, dus eerst Home en als laatste Contact. Bij DeepL kan je namelijk een heel document laten vertalen en ben je in 1 keer klaar.

Wanneer je bent ingelogd in Web Made Easy en begint met het bewerken van de Homepagina. Kan je rechts bovenin op het vierkantje klikken van Taal. Er verschijnt een drop down menu waarin je naar een andere taal van de website kan navigeren. Je kunt de teksten vervolgens makkelijk kopiëren en op de juiste plaats in de website plakken. Je selecteert de oude tekst, verwijdert het en plakt de nieuwe tekst erin.

Stap 4 Navigatie blok plaatsen

Alle talen staan nu ingesteld alleen kunnen bezoekers nog niet naar de talen navigeren. We moeten dus nog een navigatie blok plaatsen op alle pagina’s in de website. De meest voorkomende plek is helemaal bovenin de website en het menu. Zo kunnen bezoekers gelijk kiezen voor hun eigen taal. Vergeet niet om het blok globaal te maken en het op de andere pagina’s uit het menu globaal te plaatsen. Wanneer je dan een aanpassing maakt gebeurt het op elke pagina!

Andere interessante artikelen

Die jouw website tot een succes maken!

google-mijn-bedrijf-is-een-gratis-service-van-google-waarmee-je-beter-gevonden-kan-worden-in-google

Hoe maak je een Facebook bedrijfspagina?

Facebook is ideaal om jouw bedrijf te promoten. Alleen hoe pak je dat aan? Door een bedrijfspagina voor jouw bedrijf te maken. Maar hoe doe je dat? Wij laten het jou zien...

Lees meer
google-mijn-bedrijf-is-een-gratis-service-van-google-waarmee-je-beter-gevonden-kan-worden-in-google

Hoe maak je een Facebook bedrijfspagina?

Facebook is ideaal om jouw bedrijf te promoten. Alleen hoe pak je dat aan? Door een bedrijfspagina voor jouw bedrijf te maken. Maar hoe doe je dat? Wij laten het jou zien...

Lees meer
google-mijn-bedrijf-is-een-gratis-service-van-google-waarmee-je-beter-gevonden-kan-worden-in-google

Hoe maak je een Facebook bedrijfspagina?

Facebook is ideaal om jouw bedrijf te promoten. Alleen hoe pak je dat aan? Door een bedrijfspagina voor jouw bedrijf te maken. Maar hoe doe je dat? Wij laten het jou zien...

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Alles wat je moet weten over jouw website
Terug naar blog overzicht

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media