Kars Zijlstra

jouw website optimaliseren met deze 25 tips

door Kars Zijlstra

Jouw website optimaliseren met deze 25 tips

jouw website optimaliseren met deze 25 tips

Als je jouw bedrijf wilt laten groeien is het belangrijk om goed gevonden te worden op internet. Zeker in deze tijd waar iedereen urenlang te vinden is op social media. Klanten en Google moeten jouw website goed kunnen vinden en daarvoor heb je een goede SEO (Search Engine Optimization) nodig. Kort gezegd houdt een goede SEO in dat jouw website beter wordt gevonden door Google. Heb je al een website bij Defero? Dan kan je zelf heel gemakkelijk je website optimaliseren, lees hiervoor het artikel "Leer hoe jij in 5 simpele stappen hoog in Google scoort".

Iedereen die op internet te vinden is, kan je ook op social media verwachten. Grote kans dat de doelgroep van jouw bedrijf hier ook onder valt. Het is dus belangrijk om hierop in te spelen en meer met social media te gaan doen. Maar hoe doe je dit zonder dat er super veel tijd in gaat zitten? Wij hebben 25 tips voor jou samengesteld om in een korte tijd jouw website zelf te optimaliseren.

1. Stop verkopen en help mensen

Mensen willen niets horen over jouw producten of diensten. Ze zijn op zoek naar antwoorden en die moet jij ze geven op jouw website. Biedt ze dus goede informatie aan, informatie waar mensen naar op zoek zijn. Mensen vinden zichzelf het belangrijkst. Zorg er dan ook dat mensen en hun problemen in de spotlights staan.

2. Deel op social media

Deel waardevolle informatie waar mensen behoefte aan hebben op social media. Stel, je hebt een goed artikel op jouw website staan. Deel het dan ook op bijvoorbeeld Facebook. Mensen vinden het leuk om te lezen, steken er iets van op en Google kan zien dat je waardevolle informatie deelt. Je zal hierdoor beter gevonden worden in Google.

3. Ontwikkel vertrouwen

Er zijn bedrijven die bepaalde dingen niet delen met hun bezoekers. Het is juist goed om alles te delen dus ook de slechte dingen. Op deze manier ontwikkel je vertrouwen bij de bezoeker. Door jouw communicatie consistent te houden wekt jouw vertrouwen op bij mensen.

4. Creëer samenhang

Zorg ervoor dat hetgeen dat op jouw website staat kloppend is. Wat we hier mee bedoelen is dat jouw boodschap, dus dat wat je wilt vertellen aan de bezoeker, en jouw communicatie samenhangt.

5. Handel met oprechtheid

Het is niet fijn om je anders voor te doen dan je bent. Blijf dus gewoon jezelf en schrijf zoals je in het echt ook zou praten. Dit vinden niet alleen jouw bezoekers prettig maar Google ook. Het is eenvoudige manier om te handelen en mensen waarderen dat.

6. Heldere Visie

Wanneer het voor de bezoeker niet duidelijk is waar je naartoe wilt gaan, zijn ze ook niet bereid om jou te volgen. Wees dus duidelijk wat je wilt gaan doen en wilt bereiken. 

7. Maak online contact

Ontmoet mensen online op bijvoorbeeld jouw eigen website of op social media. Je kan hierbij denken aan LinkedIn of Facebook. Spreek vervolgens in het echt af om elkaar te ontmoeten.

8. Goede Content

De content is erg belangrijk. Mensen worden aangetrokken door jouw verhaal. Zorg er dan ook voor dat het waarde en een betekenis heeft, dat het ergens voor staat en verschil maakt. Het is ook erg belangrijk dat jouw content in lijn is met wie je bent. Wees niet bang om meningen te hebben en te geven. Mensen zijn via Google op zoek naar informatie en dat moet je ze bieden op jouw website. 

9. Content in lijn met jezelf

Veel bedrijven houden informatie voor zichzelf, maar door het goede en het slechte te delen ontwikkel je geloofwaardigheid en vertrouwen bij mensen. Je moet zelf wel achter de informatie staan die je geeft op jouw website. Wees dus ook niet bang om jouw mening te geven.

10. Zorg voor voldoende kennis

Het is onmogelijk om informatie te kennen in allerlei gebieden. Zorg er dus voor dat je wel alles weet over jouw eigen vakgebied. Wanneer mensen vragen hebben over iets van jouw website moet je deze wel kunnen beantwoorden. Dat zorgt voor vertrouwen bij de bezoeker. Mensen gaan jou zien als expert. 

11. Video content

Zorg dat er video’s te vinden zijn op jouw website die gaan over de informatie die je wilt aanbieden. Wanneer ze op jouw website staan moet je deze gaan delen en verspreiden over heel social media!

12. Business pagina op Facebook

Wanneer je deze nog niet hebt maak dan een business pagina aan op Facebook. Maak bijvoorbeeld een welkomstpagina aan met een cadeau voor de bezoeker voor het liken van de pagina.

13. Zorg dat mensen zich beter voelen

In deze tijd denken veel mensen alleen maar aan zichzelf. Het klinkt misschien raar maar hier moet je op inspelen. Zorg er voor dat mensen zich beter gaan voelen.

14. Praat verstandig

Wanneer je op jouw website ergens over praat zorg dan dat je daar genoeg vanaf weet. Als je niet genoeg weet gaan de bezoekers jouw wantrouwen. En dat is iets wat je niet wilt natuurlijk.

15. Heb zelfvertrouwen

Wees er niet bang voor dat mensen over jouw bedrijf oordelen. Wanneer je iets goeds te vertellen hebt kunnen ze er ook weinig kritiek over geven.

16. Herhaal tweets

Het is niet erg als je een keer iets tweet dat je eerder ook heeft gebruikt. Als je er maar voor zorgt dat je steeds iets van waarde tweet, dus iets waar jouw bezoekers iets aan hebben.

uw website optimaliseren met deze 25 tips

17. Vindt joUw niche

Een niche is een specifiek deel van een markt waarop producten en diensten zich richten. Je zou het kunnen omschrijven als een specifieke doelgroep waar nog niet zo veel andere bedrijven zich op richten. Enkele voorbeelden zijn: bladmuziek, honden trimmen of dansschoenen en ga zo maar door. Wanneer voor jezelf duidelijk is welke niche je gaat gebruiken zorg er dan voor dat je deze goed beheerst.

18. Word actief in andere communities

Hier kan je ideeën uitwisselen met mensen in hetzelfde vak, en hoef je even niet voor jezelf te denken.

19. Spreek voor anderen

Er zijn mensen die niet durven te praten. Wanneer je voor hen gaat praten zullen ze naar jou gaan luisteren.

20. Welke sociale netwerken gebruikt jouw klant?

Zoek dit uit zodat je met ze kan communiceren. Zorg ervoor dat je er voor ze bent wanneer zij jou nodig hebben.

21. Self-expressie

Zorg er voor dat mensen gaan praten. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een vraag aan de bezoekers te stellen op Facebook. Wanneer het een leuke vraag is zullen mensen hier massaal op gaan reageren.
 

22. Geef veel aan jouw bezoekers

Hoe meer je geeft, hoe meer je ontvangt. Je moet niet alles willen krijgen maar geef ook eens een keer wat. Hoe meer je deelt en geeft aan jouw bezoekers hoe meer ze jou gaan waarderen.

23. Interview, citeer en associeer je met experts op jouw website

Mensen willen iemand die veel verstand heeft over hetgeen waar ze naar op zoek zijn. Wees dus duidelijk voor de bezoekers en geef door middel van bijvoorbeeld interviews goede informatie.

24. Zorg voor feedback

Aan de hand van de feedback die jij krijgt kan je jouw website gaan verbeteren. Luister dus goed naar wat jouw bezoekers van jouw website vinden en ga er mee aan de slag!

25. Tweet

Al deze tips die wij jou hebben gegeven kan je gebruiken als tweets! Deel deze informatie dus met jouw bezoekers en geef de kennis door.

Succes!

We wensen je veel succes met het verbeteren van jouw website. Geef je dit soort dingen liever uit handen? Defero helpt jou hier graag mee. Kijk op de pagina prijzen voor meer mogelijkheden.

Andere interessante artikelen

Die jouw website tot een succes maken!

gebruik de tips voor de beste linkbuilding

Linkbuilding voor betere vindbaarheid!

Wanneer linkbuilding veel en op de goede manier is toegepast op jouw website wordt je dus beter gevonden. Linkbuilding kan de vindbaarheid van jouw website verbeteren, waardoor je meer klanten kan krijgen en dat zorgt voor stijging van de omzet.

Lees meer
Een landingspagina is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een externe of interne link

Creëer de perfectesales
pagina!

Een landingspagina wordt nog het meest gebruikt om de aankoop te bevorderen. Het is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een link. Maar hoe creëer je nou de perfecte landingspagina?

Lees meer
optimaliseer jouw website om beter in google gevonden te worden

Wil jij ook beter scoren in Google in jouw woonplaats?

In Google bovenaan in jouw eigen woonplaats? Dat bereik je op deze manier! Als jouw bedrijf hoofdzakelijk lokaal haar klanten heeft dan is het niet nodig om in heel Nederland goed gevonden te worden in Google. Om lokaal bekend te worden en bovenaan te staan in de zoekresultaten...

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Word beter gevonden in Google

Terug naar blog overzicht

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media