Kars Zijlstra

Google+ Communities

door Kars Zijlstra

Hoe werkt Google+ Communities?

Via Google+ kan je gemakkelijk mensen vinden met dezelfde interesses. Communities worden steeds populairder en het is een goede manier om jouw volgers aan jou te binden. Met Google+ Communities wordt de nadruk nog meer gelegd op het samenbrengen van mensen met dezelfde interesses. 

Bij Google+ Communities heb je een zoekfunctie net zoals bij het normale Googlegebruik. De doelgroep kan jouw bedrijf ermee vinden. Als iemand een bericht deelt uit een community dan zien de mensen uit die Google+ kring dat ook. Op deze manier wordt de kennis over het bestaan vergroot.

Een community kan iedereen aanmaken. Bij het aanmaken van een community kan je kiezen tussen openbaar en privé. Als je de community op privé zet dan moeten mensen toestemming vragen om te mogen deelnemen. Je kunt dan zelf bepalen of je ze toelaat of niet. Bij een openbare community kan iedereen deelnemen. Wanneer iemand lid is van de community dan kan hij/zij er ook berichten in plaatsen. Het is ook mogelijk dat een community meerdere eigenaren heeft.

ga live op facebook met je bedrijf

Wat kan je doen als je lid bent van een community?

Als lid kan je berichten delen in een community, zodat de andere het kunnen zien. Wanneer iemand een bericht plaatst in de community kan je ook een reactie geven. Bij “updates” is te vinden wanneer iemand een bericht heeft geplaatst. Hierdoor heb je een makkelijk en duidelijk overzicht van nieuwe berichten. Natuurlijk is het mogelijk om op elk moment een community te verlaten.

Ben jij nieuwsgierig wat je kan doen met een community? Leest het hier!

Wat kan je  doen wanneer je een community maakt?

Je kunt kiezen wie jouw community ziet en wie er lid van mogen worden. Ook heb je het recht om mensen toe te voegen als eigenaren. Natuurlijk bepaal jij zelf ook de uitstraling van de pagina en je kan berichten en reacties beheren. Verder kan je iemand verwijderen uit jouw community en de community zelf verwijderen. 

De voordelen van een community

  • Het is een online gemeenschap rondom een bepaald thema. Alleen de mensen die daar interesse in hebben zullen het dan ook zien en volgen.
  • Het is gratis, geen programmeur nodig en er gaat niet veel tijd in zitten.
  • Het versterkt het groepsgevoel.
  • In een community gaan mensen echt in gesprek over jouw bedrijf.
  • Er kan een onderling gevoel van verbondenheid ontstaan.
  • Gratis reclame.

Andere interessante artikelen

Die jouw website tot een succes maken!

youtube video maken

Adverteer naast jouw website op Youtube!

Met een video op YouTube wordt je sneller gevonden dan met een website tussen de miljoenen andere websites. Met een Youtube kanaal heb je naast jouw website een tweede promotie kanaal. 

Lees meer
Op IGTV langere advertenties maken of vertellenover uw bedrijf

Stories zijn de nieuwe manier van promotie op social media!

Instagram en Facebook stories zijn tegenwoordig heel populair. Het is de nieuwe manier van social media promotie. Met social media stories kan je jouw bezoekersaantal verhogen. 

Lees meer
De meest groeiende social netwerk in Nederland!

Hoe kan je Instagram zakelijk optimaal gebruiken?

Instagram is het meest groeiende social media netwerk in Nederland. Door een zakelijk Instagramaccount kan je jouw zichtbaarheid, naamsbekendheid en bereik vergoten en verbeteren. 

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Laat social media jouw bedrijf ondersteunen

Terug naar blog overzicht

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media

© Defero 2019 - Webdesign: Defero
Privacy statement