Kars Zijlstra

Gratis adverteren in Google

door Kars Zijlstra

Gratis adverteren in Google

Je hebt het vast wel eens zien staan. Een advertentie die naast de zoekresultaten komt te staan wanneer je zoekt naar een bedrijfsnaam in Google. Deze advertentie staat vol nuttige informatie over het bedrijf zoals het telefoonnummer, e-mailadres, adres en openingstijden.

Dit soort advertenties worden gemaakt door middel van ‘Google mijn bedrijf’. Google mijn bedrijf is een gratis service van Google waarmee je beter gevonden kan worden in zowel Google zoeken, Google Maps en Google+. Als jij ook deze advertentie wilt voor jouw bedrijf, moet je jezelf aanmelden bij Google mijn bedrijf.

In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je jouw bedrijf aanmeldt voor Google mijn bedrijf.

google-mijn-bedrijf-is-een-gratis-service-van-google-waarmee-je-beter-gevonden-kan-worden-in-google

STAP 1

Ga naar ‘Google mijn bedrijf’ via:

https://www.google.com/intl/nl/business/

Druk hier op de knop ‘Jouw bedrijf op Google’.

Hoe wordt ik nog beter gevonden in Google?

STAP 2

Vul hier jouw bedrijfsgegevens zo accuraat mogelijk in. Voor het gemak hebben wij een voorbeeld gegeven van de informatie die je moet invoeren. Probeer bij categorie een term te gebruiken die het beste past bij jouw onderneming en waar je op gevonden wilt worden in Google.

Benieuwd hoe je nog beter gevonden kan worden in Google?

STAP 3

Bevestig jouw bedrijf. Hiermee geef je aan bevoegd te zijn om dit bedrijf te beheren.

Defero helpt bij het optimaliseren van jouw website

STAP 4

Verifieer je aanmelding. Dit is alleen mogelijk per post. Dit is ook mogelijk op een later tijdstip.

Defero helpt bij het optimaliseren van uw bedrijf

STAP 5

Nu je jezelf heeft aangemeld zal je dit scherm in beeld krijgen. Onderaan het scherm is een optie om je door Google op de hoogte te laten houden van toekomstige nieuwe pagina’s. Dit is af te raden wanneer je geen groot-gebruiker bent van Google+. Deactiveer deze optie door op het vinkje te klikken, en klik verder op de knop ‘aan de slag’.

maak nu een google mijn bedrijf aan

STAP 6

Nu je aangemeld bent is het belangrijk jouw bedrijfsinformatie zo goed mogelijk te vermelden. Zoals je kunt zien aan de vooruitgangs balk is jouw profiel nog niet compleet. Er zijn nog verschillende dingen die je kunt toevoegen om jouw bedrijf sneller gevonden te laten worden en om klanten betere informatie te kunnen geven. Zoals Google mijn bedrijf zelf al aangeeft, is het verstandig om een profielfoto of logo toe te voegen voor herkenbaarheid. Druk op de knop ‘profielfoto toevoegen’ onder de vooruitgangs balk.

google mijn bedrijf is een gratis service om beter gevonden te worden

STAP 7

Op deze pagina kunt je foto’s toevoegen. Het is verstandig om in ieder geval een profielfoto, logo en omslagfoto toe te voegen. Foto’s voor profiel en logo kunnen .jpeg en .png van maximaal 250x250 px zijn.

Het zal er dan ongeveer als volgt uit komen te zien.

Hoe maak je Google mijn bedrijf aan?

STAP 8

Nu je verschillende foto’s hebt toegevoegd, zal Google mijn bedrijf een volgende stap aanbevelen op de start pagina. Druk bovenaan op ‘start’. Hier aangekomen, druk op de knop ‘openingstijden toevoegen’.

Google mijn bedirjfspagina

Op deze pagina kunt je de openingstijden van jouw onderneming aangeven. Vul de openingstijden in en druk hierna op de knop ‘toepassen’.

Wat is Google mijn bedrijf?

STAP 9

De laatste stap is een website toevoegen. Ga weer terug naar start door bovenaan op ‘start’ te drukken en druk nu op de knop ‘website toevoegen’.

Vul hier de URL van jouw website in. Zorg er wel voor dat deze website online staat. Vul dus geen URL in van een website die pas binnenkort online gaat.

Google mijn bedrijf is voor iedere ondernemer

GEFELICITEERD!
 

Je bent succesvol aangemeld en je informatie is compleet! Jouw bedrijf is nu geschikt voor de Google mijn bedrijf Advertenties tijdens zoekopdrachten, Google Maps en Google+. Google+ is bereikbaar via het blokje links onder aan de pagina of via: https://plus.google.com/

Via Google+ kunnen ook recensies worden geschreven. Het is aan te raden om klanten aan te sporen hier recensies te schrijven. Deze recensies zullen namelijk ook in de advertentie zichtbaar worden. Blijf ook in contact met klanten. Reageer op hun recensie met een bedankje. Dit zorgt voor tevreden klanten en zal anderen aansporen eerder op jouw website te kijken of een recensie achter te laten.

Andere interessante artikelen

Die jouw website tot een succes maken!

gebruik de tips voor de beste linkbuilding

Linkbuilding voor betere vindbaarheid!

Wanneer linkbuilding veel en op de goede manier is toegepast op jouw website wordt je dus beter gevonden. Linkbuilding kan de vindbaarheid van jouw website verbeteren, waardoor je meer klanten kan krijgen en dat zorgt voor stijging van de omzet.

Lees meer
Een landingspagina is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een externe of interne link

Creëer de perfectesales
pagina!

Een landingspagina wordt nog het meest gebruikt om de aankoop te bevorderen. Het is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een link. Maar hoe creëer je nou de perfecte landingspagina?

Lees meer
optimaliseer jouw website om beter in google gevonden te worden

Wil jij ook beter scoren in Google in jouw woonplaats?

In Google bovenaan in jouw eigen woonplaats? Dat bereik je op deze manier! Als jouw bedrijf hoofdzakelijk lokaal haar klanten heeft dan is het niet nodig om in heel Nederland goed gevonden te worden in Google. Om lokaal bekend te worden en bovenaan te staan in de zoekresultaten...

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Word beter gevonden in Google

Terug naar blog overzicht

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media