Kars Zijlstra

Goede SEO titels schrijven

door Kars Zijlstra

de html titel staat bovenaan de pagina

Wat is een paginatitel en waar moet je op letten?

De paginatitel (ook wel meta titel genoemd) is de belangrijkste titel van allemaal. Dit omdat de titel bovenin staat en het eerste is wat mensen zien. Jouw website wordt gevonden op de meta titel. De titel moet voor de bezoekers interessant en aantrekkelijk zijn zodat ze willen doorlezen. In de paginatitel gebruik je de zoekterm van de pagina en dat zal door Google ook opgemerkt worden. Daarbij is het beter om het belangrijkste zoekwoord vooraan in de titel te zetten en gerelateerde woorden toe te voegen, maar zet er niet te veel in!

Verder is het belangrijk dat jouw paginatitel niet meer dan 60 leestekens heeft. Schrijf voor de mensen en niet voor Google. Zorg dus dat het leesbaar is voor de mensen. Iedere H-tag moet special zijn want de titels zijn het eerste waar de mensen naar kijken en Google ook.

HOe schrijf je een goede titel?

Doe eerst onderzoek naar wat jouw doelgroep is. Wat doet de doelgroep om iets op te lossen en op welke manier zoekt de doelgroep dan? Om er meer over te weten te komen doe je een zoekwoordenonderzoek. Het resultaat van een zoekwoordenonderzoek is welke zoekwoorden het meest worden gebruikt en hoe hoog ze scoren in Google's zoekresultaten. Vervolgens schrijf je de belangrijke zoekwoorden die uit het onderzoek gekomen zijn op en schrijf je vervolgens een simpele opzet van een paginatitel. Kijk na of de goede zoekwoorden erin staan en of het aansluit op jouw pagina-inhoud. Ten slotte schrijf je de definitieve titel. Schrijf de titel zo dat het voor de mensen een waarde heeft en op een manier dat de bezoekers een vertrouwt gevoel krijgen.

De 3 H-tags

Met de H-tags geef je aan welke onderdelen op een pagina het belangrijkste zijn. Hierbij creëer je paragrafen en sub-paragrafen. De H-tags zorgen ervoor dat je beter wordt gevonden in de zoekresultaten. Google scant de H-tags en bepaalt de waarde ervan en op basis daarvan beslist Google de positie van jouw website.

De paginatitel is de belangrijkste H-tag van de drie. Het is de bedoeling om die optimaal te benutten door de juiste trefwoorden/ zoekwoorden erin te plaatsen en dat is omdat je de H1 maar een keer per pagina moet gebruiken. De andere twee H-tags, H2 en H3 zijn voor de subtitels. Daarmee geef je de waarde van de subtitels aan. De H2 en H3 mag je meerdere keren per pagina gebruiken.

een samenvatting van de pagina-inhoud

De meta-omschrijving is een omschrijving over de inhoud van de pagina en is zichtbaar bij de zoekresultaten onder de paginatitel. Mensen kunnen de omschrijving lezen voordat ze klikken. Dus zorg ervoor dat het mensen aanspreekt waardoor ze zullen klikken. Het is de bedoeling dat de omschrijving aansluit op de inhoud van de pagina.
Optimaliseer de meta-omschrijving voor meer doorclickpercentage en ook net als bij de titel is het belangrijk om de juiste trefwoorden/ zoekwoorden te gebruiken. Ten slotte is een acceptabele lengte voor de omschrijving tussen de 135 en 160 karakters.

Andere interessante artikelen

Die jouw website tot een succes maken!

gebruik de tips voor de beste linkbuilding

Linkbuilding voor betere vindbaarheid!

Wanneer linkbuilding veel en op de goede manier is toegepast op jouw website wordt je dus beter gevonden. Linkbuilding kan de vindbaarheid van jouw website verbeteren, waardoor je meer klanten kan krijgen en dat zorgt voor stijging van de omzet.

Lees meer
de html titel staat bovenaan de pagina

Goede SEO titels schrijven

Goede SEO titels zorgen voor een goede optimalisatie van jouw website. Daarbij is een goede meta titel en omschrijving ook goed. Met goede SEO titels wordt jouw pagina compleet!

Lees meer
Linken van een website naar je eigen website

Backlinks met succes!

Backlinks, wat zijn dat nou eigenlijk? Backlinks zijn links die vanaf een andere website naar jouw website verwijzen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw backlinks een succes worden?

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Word beter gevonden in Google

Terug naar blog overzicht

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media

© Defero 2019 - Webdesign: Defero
Privacy statement