Kars Zijlstra

GA VOOR GEMAK EN KOPPEL jouw ZAKELIJKE MAIL AAN GMAIL

door Kars Zijlstra

Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

GA VOOR GEMAK EN KOPPEL jouw ZAKELIJKE MAIL AAN GMAIL

Veel bedrijven met een eigen website krijgen een zakelijk mailadres wat gekoppeld is aan hun website. Een zakelijk mailadres ziet er professioneel uit en is ook nog goed herkenbaar voor de klant. Er zitten wel een aantal nadelen aan een appart zakelijk mailadres.

Het eerste nadeel is dat al jouw mails worden ontvangen en bewaard op jouw eigen server. Dit kost veel geheugen waardoor de server snel vol raakt. Daarbij is het ook erg tijdrovend om verschillende mailboxen bij te houden. Het is namelijk veel makkelijker om al jouw mailadressen in één mailbox te hebben. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om hun zakelijke mail toch te koppelen aan Gmail. Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Stap 1: Google account aanmaken

Om te beginnen moet je eerst een Google account aanmaken. Dit kan via deze link. Als je eenmaal een Google account hebt, kan je via deze link inloggen op jouw Gmail.

Stap 2: Het pop-up venster openen

  • Als je bent ingelogd klik je rechtsboven op het tandwieltje.
  • Kies daar voor de optie Instellingen’.
  • Vervolgens klik je op het tabblad Accounts & Import’.
  • Als het goed is staat daar dan de optie E-mail bekijken uit andere accounts tussen, klik daar op.
  • Kies dan voor Een e-mail account toevoegen’. Er verschijnt een pop-up venster.

Stap 3: Stappen volgen in het pop-up venster

Als het pop-up venster geopend is vul je daar jouw volledige zakelijke e-mailadres in die je wilt gaan gebruiken. Als je dit gedaan hebt klik je op ‘volgende’.

Er opent weer een pop-up venster

Daar kan je uit twee opties kiezen. Kies voor de optie E-mail importeren uit mijn andere account’. Klik vervolgens weer op ‘Volgende’.

Zakelijke email, wachtwoord en POP3-server

Vul je in het laatste scherm bij ‘Gebruikersnaam’ jouw volledige zakelijke e-mailadres in. Daarna vul je het wachtwoord van jouw zakelijke e-mail in

Daaronder staat ‘POP3-server’. Vul die ook in. Laat de optie ‘poort’ gewoon op 110 staan. Klik als laatst op Account toevoegen en jouw zakelijke mails komen binnen in jouw Gmail!

Stap 4: Zakelijke mails versturen via Gmail

Nu komen onze zakelijke mails binnen via Gmail. We kunnen alleen nog geen mails versturen via Gmail. Om dit wel te kunnen moet je ook een aantal stappen volgen.
 
Ga weer naar het tabblad ‘Account & Import’. Klik daar op de optie ‘Mail verzenden als’. Kies dan voor ‘E-mailadres toevoegen waarvan jij eigenaar bent’.

Er opent weer een pop-up venster.
Vul daar gewoon jouw naam en jouw e-mailadres in. Het vinkje ‘beschouwen als alias’ mag uitgeschakeld blijven. Klik vervolgens weer op ‘Volgende stap’.

Het volgende venster

 Bij het volgende venster vul je bij ‘SMTP-server’ het adres in dat je van jouw hostingpartij ontvangen hebt. De poort mag op 587 blijven staan. Vul vervolgens bij ‘Gebruikersnaam’ jouw volledige zakelijke e-mailadres in en vul daaronder jouw wachtwoord in.

De optie ‘Beveiligde verbinding via TLS’ moet aangevinkt zijn. Klik als laatst op ‘Account toevoegen’ en vanaf nu kan je zakelijke mails versturen en ontvangen via Gmail.

Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Hoe maak je gebruik van meerdere accounts in Gmail?

Via deze manier kan je in totaal vijf verschillende zakelijke e-mailadressen toevoegen aan Gmail. Als je een nieuw e-mailbericht gaat maken kan je bij ‘Van’ jouw gewenste e-mailadres kiezen waarmee je het bericht wilt gaan versturen. Ook krijgen inkomende mails automatisch een label. Zo kan je goed zien welk e-mailbericht bij welk mailadres hoort. 

In Outlook is het koppelen met jouw zakelijke mail ook mogelijk maar daar zullen de te nemen stappen waarschijnlijk wel wat anders zijn als bij Gmail.

Andere interessante artikelen

Die jouw website tot een succes maken!

gegevens makkelijk laten opslaan door uw klant

Jouw v-card als bijlage in de mail, via de telefoon en zelfs op jouw website!

Een V-Card is een bestandstype en standaard voor de uitwisseling van persoonsgegevens en vooral voor elektronische visitekaartjes. Met een V-card kan je contacten makkelijk opslaan en klanten behouden.

Lees meer
Is uw inspiratietank leeg? Lees deze blog om op idee├źn te komen!

Waar moet ik nou eigenlijk een blog over schrijven?

Ben je een beginnende blogger of is jouw inspiratietank op en is het moeilijk om geschikte onderwerpen te vinden om over te schrijven? Heb je jouw dag niet en is jouw creativiteit even weg? Dan helpen deze tips je om op ideeën te komen!

Lees meer
Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Ga voor gemak en koppel jouw zakelijke mail aan Gmail

Een zakelijk mailadres ziet er professioneel uit en is ook nog goed herkenbaar voor de klant. Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Ontdek hoe jij met een paar kleine aanpassingen slimmer kan werken
Terug naar blog overzicht

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media

© Defero 2019 - Webdesign: Defero
Privacy statement