snel goedkoop een professionele website laten maken
Wil jij ook een goedkope professionele website laten maken?

CONTENT MARKETING

Wat wordt er bedoeld met het begrip 'content marketing' van jouw website?

Geen zorgen meer over je website, alles wordt geregeld als je een website laat maken

Content marketing is om een specifieke doelgroep aan te trekken

Begrippenlijst | Content marketing

Het doel van content marketing is om een specifieke doelgroep aan te trekken en om te zetten naar klanten.

Content marketing is alle soorten marketing waarbij voor de klant waardevolle content wordt gemaakt en gedeeld. Het doel van content marketing is om een specifieke doelgroep aan te trekken en om te zetten naar klanten. Het product zelf deel je nog niet met de klant.

Content marketing focust zich op het probleem of de behoeften van de klant, niet het product. De content die je maakt bevat dus waardevolle content waarmee een klant een probleem of behoefte kan oplossen. De klant bouwt op deze manier een band met jou op en leert je kennen als iemand die zijn problemen kan oplossen. Op deze manier zal hij makkelijker overgaan tot aankoop wanneer je hem uiteindelijk een product aanbiedt.

Je hebt verschillende middelen die je kunt gebruiken voor content marketing oftewel het delen van kennis. Hieronder een greep uit de vele mogelijkheden.

  • Nieuwsbrieven
  • Veel gestelde vragen (FAQ)
  • Artikelen op een blog
  • How-to’s: lijsten met hoe je specifieke problemen oplost of iets maakt.
  • Webinars
  • Video’s
Terug naar begrippenlijst

Interessante artikelen

De 14 dont's bij SEO

Iedereen zegt iets anders op het gebied van SEO. Maar wat vorig jaar nog werkte is vandaag de dag onbruikbaar. En sommige technieken hebben nooit gewerkt.

Meer lezen

Ben jij klaar voor Google Rankbrain?

Google is verreweg de meest gebruikte zoekmachine op het web in Nederland. Daarom is het zo belangrijk om gevonden te worden in Google en mee te gaan met de ontwikkelingen die Google ondergaat. De toekomst van Google is Rankbrain. Maar wat is het?..

Meer lezen

Hoe doe je content marketing goed?

Steeds meer bedrijven doen aan content marketing. Ze plaatsen interessante content op hun website en promoten dat op social media. Op deze manier krijgen ze meer bezoekers op hun websites die ook terugkomen...

Meer lezen

4 Facebook tips die jou kunnen helpen

We hebben het al een keer gehad over hoe je meer klanten kunt krijgen door social media. Daar hebben we het kort gehad over facebook. Maar Facebook kan nog meer. Daarom wil ik het met jou hebben over Facebook, wat je er mee kunt en hoe het jouw bedrijf kan helpen.

Meer lezen

De ultieme e-mail marketing strategie

Het is goedkoper om een bestaande klant nogmaals te laten bestellen, dan een nieuwe klant te werven. Hierbij hoef je slechts voor 2 dingen te zorgen...

Meer lezen

5 Twitter tips die jou kunnen helpen

Met 2,6 miljoen gebruikers in Nederland waarvan 900.000 dagelijks twittert is het een van de meest gebruikte social media. Maar hoe kunnen die korte berichten je helpen om jouw bedrijf te promoten?

Meer lezen

Satelliet websites. Must have of een grote don't?

Misschien heb je er zelf al een. Een satelliet website. Maar is dat wel handig? Om deze vraag te beantwoorden ga ik het deze keer met jou hebben over wanneer het wel en wanneer het niet handig is om een extra website te beginnen.

Meer lezen

Jouw marketingbudget op de juiste manier inzetten

Hoe kan je jouw marketingbudget nou het beste in zetten? Het is soms lastig kiezen, met zoveel kanalen waar je jouw geld aan uit kunt geven. Wat is het belangrijkst, en wat verdient het om continu te worden voorzien van geld?

Meer lezen

Jouw marketing automatiseren

Automatisering kan van groot belang zijn voor jouw onderneming. Veel saaie en terugkomende taken kan je gemakkelijk automatiseren. Dit scheelt vaak een hoop tijd, en mogelijk geld...

Meer lezen

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media