snel goedkoop een professionele website laten maken
Wil jij ook een goedkope professionele website laten maken?

Backlink

Wat wordt er bedoeld met het begrip 'Backlink' op jouw website?

Geen zorgen meer over je website, alles wordt geregeld als je een website laat maken

Dit zijn links die je probeert te krijgen door middel van linkbuilding.

Begrippenlijst | Backlink

Dit zijn links die je probeert te krijgen door middel van linkbuilding.

Backlinks, ook wel ‘third party links’ genoemd, zijn links die je probeert te krijgen door middel van linkbuilding. Naast direct zoekverkeer levert het ook een betere SEO op. Een backlink komt het liefst op een website die zelf ook goed scoort met SEO. De autoriteit van die site straalt dan ook op jouw website af.

Het is niet de bedoeling dat er voor backlinks betaald wordt. Zoekmachines willen bepalen wie de beste informatie geeft. Wanneer een backlink gemaakt wordt tegen betaling, is de garantie meer dat je waardevolle informatie op jouw website hebt staan.

In eerste instantie was google van plan om social share ook te laten meetellen in SEO-ranking. Op deze manier zouden links die veel gedeeld werden op Google+ een betere SEO hebben. Google+ is echter niet zo groot geworden als Google had gehoopt. Hierom is het lastig om er je link vaak gedeeld op te laten worden. Hierom zijn backlinks van een andere site beter voor SEO dan backlinks vanuit sociale netwerken. Deze backlinks zijn misschien minder interessant voor SEO, maar wel interessant voor direct siteverkeer.

Terug naar begrippenlijst

Interessante artikelen

De 14 dont's bij SEO

Iedereen zegt iets anders op het gebied van SEO. Maar wat vorig jaar nog werkte is vandaag de dag onbruikbaar. En sommige technieken hebben nooit gewerkt.

Meer lezen

Ben jij klaar voor Google Rankbrain?

Google is verreweg de meest gebruikte zoekmachine op het web in Nederland. Daarom is het zo belangrijk om gevonden te worden in Google en mee te gaan met de ontwikkelingen die Google ondergaat. De toekomst van Google is Rankbrain. Maar wat is het?..

Meer lezen

Hoe doe je content marketing goed?

Steeds meer bedrijven doen aan content marketing. Ze plaatsen interessante content op hun website en promoten dat op social media. Op deze manier krijgen ze meer bezoekers op hun websites die ook terugkomen...

Meer lezen

4 Facebook tips die jou kunnen helpen

We hebben het al een keer gehad over hoe je meer klanten kunt krijgen door social media. Daar hebben we het kort gehad over facebook. Maar Facebook kan nog meer. Daarom wil ik het met jou hebben over Facebook, wat je er mee kunt en hoe het jouw bedrijf kan helpen.

Meer lezen

De ultieme e-mail marketing strategie

Het is goedkoper om een bestaande klant nogmaals te laten bestellen, dan een nieuwe klant te werven. Hierbij hoef je slechts voor 2 dingen te zorgen...

Meer lezen

5 Twitter tips die jou kunnen helpen

Met 2,6 miljoen gebruikers in Nederland waarvan 900.000 dagelijks twittert is het een van de meest gebruikte social media. Maar hoe kunnen die korte berichten je helpen om jouw bedrijf te promoten?

Meer lezen

Satelliet websites. Must have of een grote don't?

Misschien heb je er zelf al een. Een satelliet website. Maar is dat wel handig? Om deze vraag te beantwoorden ga ik het deze keer met jou hebben over wanneer het wel en wanneer het niet handig is om een extra website te beginnen.

Meer lezen

Jouw marketingbudget op de juiste manier inzetten

Hoe kan je jouw marketingbudget nou het beste in zetten? Het is soms lastig kiezen, met zoveel kanalen waar je jouw geld aan uit kunt geven. Wat is het belangrijkst, en wat verdient het om continu te worden voorzien van geld?

Meer lezen

Jouw marketing automatiseren

Automatisering kan van groot belang zijn voor jouw onderneming. Veel saaie en terugkomende taken kan je gemakkelijk automatiseren. Dit scheelt vaak een hoop tijd, en mogelijk geld...

Meer lezen

Het is onze passie om jou te laten schitteren!