Kars Zijlstra

Backlinks met succes!

door Kars Zijlstra

Linken van een website naar je eigen website

Backlinks met succes!

Backlinks, wat zijn dat nou eigenlijk? Backlinks zijn links die vanaf een andere website naar jouw website verwijzen. Backlinks heb je nodig voor de SEO van jouw website. Natuurlijk wil je zo hoog mogelijk in Google staan. Maar hoe zorg je ervoor dat je backlinks een succes worden? Lees dan dit artikel en krijg succesvolle backlinks.

Koop geen backlinks, Google ziet het als valspelen

Wel of geen backlinks kopen?

Voordat ik antwoord geef op de vraag zal ik eerst iets meer vertellen over backlinks. Bij de positie van jouw website spelen backlinks een grote rol. In de kwaliteit van backlinks zitten grote verschillen. Hier een aantal punten waar je op moet letten:

  • De positie (populariteit) van de verwijzende website. Hoe hoger, hoe beter!
  • Relevantie tussen jouw website en de verwijzende website.
  • Zorg dat de linktekst overeenkomt met de website waarnaar deze verwijst.

Eerder was het belangrijk om zoveel mogelijk backlinks te hebben ongeacht vanaf welke domeinen deze links kwamen. Hier is Google wel anders in geworden. Tegenwoordig kijkt Google meer naar kwaliteit van de links en minder naar de hoeveelheid. Uiteindelijk zullen dus de kwalitatieve backlinks helpen voor een betere positie in Google.

Is het nou wel of niet verstandig om backlinks te kopen? Nee, backlinks kopen is niet goed voor jouw website. Google ziet het als valspelen. Jouw website zal vroeg of laat bestraft worden door Google of zelfs uit Google verdwijnen. Vaak zijn de backlinks die je koopt van geen goede kwaliteit en je hebt ze niet op een “natuurlijke wijze” verkregen. Met de gekochte backlinks zal jouw website er meer schade aan hebben dan succes. Als backlinks niks met jouw website te maken hebben en dus niet relevant zijn ziet Google het gelijk.

Analyseer je backlinks

Je wilt natuurlijk weten waar jouw backlinks vandaan komen. Google heeft hier een handige tool voor Google Search Console. Hiermee kan je bijvoorbeeld zien van wie jouw backlinks zijn, hoeveel backlinks jij bezit en naar welke pagina’s ze verwijzen. Door Search Console heb je dus een goed overzicht over de gegevens van jouw backlinks.

Backlinks vanuit social media zijn erg belangrijk let er dus goed op!

Social media

Backlinks vanuit social media kunnen veel invloed hebben en zijn dus erg belangrijk. Het belangrijkste is dat je regelmatig een bericht met een link op social media plaatst. Eenmalig een bericht met een link plaatsen heeft niet veel zin. Zodra je het dagelijks of wekelijks doet, ga je het zeker merken! Let er wel op dat het bericht een goede content heeft, Google blijft hier natuurlijk wel opletten.

Artikelmarketing

In artikelen kan je ook goed gebruik maken van Backlinks. Er is hier vanaf een artikel naar jouw website gelinkt. Vele bedrijven doen aan artikelmarketing. Je kunt er ook zelf voor kiezen om zelf artikelen te schrijven. Let wel op dat je alleen linkt met artikelen die relevant zijn voor jouw website.

Verborgen links

Vroeger deden veel bedrijven links verbergen op hun website. Toen werkte het nog maar dat is nu wel veranderd. Google kan nu erg goed zien of je met opzet links verbergt. Vroeger deden bedrijven dit via deze manieren:

  • Content achter een afbeelding op een website
  • Links instellen op kleine tekens
  • Tekst en achtergrond kleur hetzelfde
  • Tekstgrootte op 0 zetten

Zorg er dus voor dat altijd de link zichtbaar is voor zoekmachines en bezoekers. In de Google Search Console kan je zien of je verborgen links op jouw website hebt staan.

Conclusie 

De laatste jaren is de manier van backlinken erg veranderd. Vroeger was het de bedoeling om zo veel mogelijk backlinks te hebben voor een hoge plek in Google, maar nu gaat het meer om de kwaliteit van de backlinks. Kwalitatieve backlinks kan je plaatsen via artikelen, social media of websites. Scoor hoog in Google door het gebruik van backlinks!

Wil je nog meer tips voor het optimaliseren van jouw website? Lees dan ons andere artikel: Jouw website optimaliseren met deze 25 tips

Andere interessante artikelen

Die jouw website tot een succes maken!

gebruik de tips voor de beste linkbuilding

Linkbuilding voor betere vindbaarheid!

Wanneer linkbuilding veel en op de goede manier is toegepast op jouw website wordt je dus beter gevonden. Linkbuilding kan de vindbaarheid van jouw website verbeteren, waardoor je meer klanten kan krijgen en dat zorgt voor stijging van de omzet.

Lees meer
Een landingspagina is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een externe of interne link

Creëer de perfectesales
pagina!

Een landingspagina wordt nog het meest gebruikt om de aankoop te bevorderen. Het is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een link. Maar hoe creëer je nou de perfecte landingspagina?

Lees meer
optimaliseer jouw website om beter in google gevonden te worden

Wil jij ook beter scoren in Google in jouw woonplaats?

In Google bovenaan in jouw eigen woonplaats? Dat bereik je op deze manier! Als jouw bedrijf hoofdzakelijk lokaal haar klanten heeft dan is het niet nodig om in heel Nederland goed gevonden te worden in Google. Om lokaal bekend te worden en bovenaan te staan in de zoekresultaten...

Lees meer

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media