Kars Zijlstra

4 FACEBOOK TIPS DIE joU KUNNEN HELPEN

door Kars Zijlstra

4 FACEBOOK TIPS DIE jou KUNNEN HELPEN

We hebben het al een keer gehad over hoe je meer klanten kan krijgen door social media. Daar hebben we het kort gehad over facebook. Maar Facebook kan nog meer. Daarom wil ik het met jou hebben over Facebook, wat je er mee kan en hoe het jouw bedrijf kan helpen.

Voor we beginnen…
Voor het geval je nog nooit van Facebook gehoord hebt: Facebook is een social media kanaal die door jong en oud bezocht wordt. Daarom raad ik je aan om (als je nog geen account hebt) een Facebook account aan te maken voor jouw bedrijf. Maak dan een bedrijfspagina aan. Gebruik niet een persoonlijk profiel voor Facebook als bedrijf. Dit staat Facebook niet toe, en jouw account kan verwijderd worden. Meer weten over Facebook bedrijfspagina’s of hoe je er een aanmaakt? lees dan eens ‘Hoe maak je een facebook bedrijfspagina’.

ga live op facebook met je bedrijf

1. FACEBOOK LIVE

Misschien heb je het al gezien op facebook. Je kunt nu live video’s plaatsen op facebook. Maar wat heb je eraan als bedrijf? Misschien is het eerste wat in je opkomt: ‘niks’. Maar oordeel niet te snel. Je kunt op deze manier snel en handig informatie verspreiden, vragen beantwoorden en meer. Facebook wil deze nieuwe manier van content delen promoten. Dit gaat gebeuren door video’s die live zijn hoger en eerder te laten zien in de tijdlijn van jouw volgers dan andere content. Hier kan je voordeel uithalen. Niet alleen omdat veel bedrijven deze optie nog links laten liggen, maar ook omdat je sneller gezien wordt door jouw volgers. Mensen besteden 3x zoveel tijd aan video’s die live zijn dan video’s die niet meer live zijn. Hier kan jij veel voordeel uit halen. Ook kan je nog abonnees verzamelen voor jouw live uitzendingen. Ze krijgen dan meteen een melding wanneer jij live gaat. Je kunt zelfs nog zien hoeveel mensen kijken en of er vrienden van jou naar hetzelfde kijken.

Hoe werkt het? Dat is simpel. Live filmen doe je het makkelijkst via een smartphone. Het maakt niet uit of jij jouw telefoon horizontaal of verticaal hebt tijdens het filmen. Het beeld is namelijk altijd vierkant. Om te beginnen met live gaan, klik je op het “live” icoontje in de facebook app. Nadat jij jouw uitzending een passende titel geeft ga je live. Meteen kan je zien wie er online komt met naam en locatie. Mensen kunnen vragen stellen die je direct kunt lezen en je kan tussen de verschillende vragen scrollen. Ga je live via jouw persoonlijke account dan kan je kiezen wie jou live kunnen volgen. Daarna kan je de uitzending delen via jouw bedrijfspagina door de URL van de uitzending te delen. Tip: vergeet tijdens het filmen niet om jouw telefoon stil te houden.

pas je facebook url aan

2. URL

Dit is misschien maar een klein detail maar het kan jou helpen. Heb je al eens gekeken naar de link die jouw bedrijfspagina en account heeft. Want die kan je aanpassen naar jouw eigen (bedrijfs)naam. Dit moet je wel zelf doen. Als je dat niet doet geeft Facebook jou een willekeurige link. Dit zorgt ervoor dat je minder goed gevonden wordt. Om dit aan te passen ga je naar instellingen, en daar pas je de gebruikersnaam aan. Doe dit voor zowel jouw account als jouw bedrijfspagina. Dit is zo gedaan en zorgt ervoor dat je een stuk beter gevonden kan worden.

Adverteren op Facebook is een goede manier om klanten binnen te halen

3. ADVERTEREN OP FACEBOOK

Om te beginnen wil ik zeggen dat dit over het betaald adverteren op Facebook zelf gaat. Facebook heeft de optie om reclame te maken. Meerdere websites bieden dit aan. Google biedt bijvoorbeeld deze service ook aan. Maar wat facebook makkelijker maakt zijn een aantal punten:

1. Facebook heeft minder richtlijnen dan Google. Hierdoor kan je veel goedwerkende strategieën gebruiken op Facebook die Google niet meer ondersteund.

2. Je wordt beter gezien. Dit komt omdat wanneer je bij Google reclame maakt, mensen bepaalde termen moeten gebruiken voordat je zichtbaar bent. Facebook laat jouw advertentie zien op basis van gegevens van zijn gebruikers. Hierdoor kom je sneller bij jouw doelgroep. Gebruik zoekwoorden die je belangrijk vindt om mee gevonden te worden. Dit kunnen onderwerpen, interesses, hobby’s, boeken, personen enz. zijn. Bedenk daarom goed met welke zoekwoorden je gevonden wilt worden.

3. Je kunt betalen per klik of weergave van jouw advertentie. Ik raad je aan per klik te betalen. Zo betaal je alleen voor de geïnteresseerden die meer willen weten. Als je per weergave betaalt kan het snel uit de hand lopen. Bepaal ook van tevoren hoeveel jij er aan uit wilt geven. Hou dit bedrag in jouw achterhoofd wanneer je jouw advertentie maakt.

plaats een actieknop op facebook

4. PLAATS EEN ACTIE KNOP OP joUW BEDRIJFSPAGINA

Is het jou al opgevallen dat bijna alle bedrijfspagina’s een actie knop hebben? De knop kan verschillen van ‘boek nu’ tot ‘game spelen’. Het is twee tellen werk om ook een knop op jouw bedrijfspagina te hebben. Het zorgt er voor dat bezoekers van jouw bedrijfspagina tot actie komen. Je heeft verschillende keuzes. Ga naar jouw bedrijfspagina en druk op de knop ‘toevoegen’ rechts onder de omslagfoto. Je kunt nu kiezen uit 11 opties. Nu boeken, nu bellen, contact met ons opnemen, bericht versturen, app gebruiken, game spelen, shoppen, registreren, video bekijken, e-mail sturen en meer informatie. Kies de optie die het best bij jouw bedrijf past en voeg de knop toe. Je kunt er ook meerdere plaatsen. Zorg ervoor dat ze goed werken en waarde toevoegen aan jouw bedrijfspagina.

Dit zijn mijn 4 tips voor facebook. Probeer ze eens uit en kijk of ze voor jouw bedrijf werken. Wist je al dat Defero ook op Facebook te vinden is? Volg ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte voor wanneer er weer een artikel online komt.

Andere interessante artikelen

Die jouw website tot een succes maken!

youtube video maken

Adverteer naast jouw website op Youtube!

Met een video op YouTube wordt je sneller gevonden dan met een website tussen de miljoenen andere websites. Met een Youtube kanaal heb je naast jouw website een tweede promotie kanaal. 

Lees meer
Op IGTV langere advertenties maken of vertellenover uw bedrijf

Stories zijn de nieuwe manier van promotie op social media!

Instagram en Facebook stories zijn tegenwoordig heel populair. Het is de nieuwe manier van social media promotie. Met social media stories kan je jouw bezoekersaantal verhogen. 

Lees meer
De meest groeiende social netwerk in Nederland!

Hoe kan je Instagram zakelijk optimaal gebruiken?

Instagram is het meest groeiende social media netwerk in Nederland. Door een zakelijk Instagramaccount kan je jouw zichtbaarheid, naamsbekendheid en bereik vergoten en verbeteren. 

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Laat social media jouw bedrijf ondersteunen

Terug naar blog overzicht

Het is onze passie om jou te laten schitteren!

Volg ons ook op social media

© Defero 2019 - Webdesign: Defero
Privacy statement